Mijn persoonlijke pad

Home
Spiritueel Coach

De eerste keer dat ik met een sjamaan in aanraking kwam, was toen ik nog niet geboren was. Mijn ouders woonden toen een jaartje op Aruba en op vakantie in Suriname is mijn moeder bij een Sjamaan geweest, wat daar dus heel normaal was.

Als klein meisje voelde ik mij al heel erg aangetrokken tot alles wat met magie en hekserij te maken had. Mijn ouders namen het allemaal niet zo serieus maar mijn oma had wel Mlle Lenormand kaarten, ze had deze kaarten van haar tante geërfd, die echt professioneel waarzegster was geweest. Ik kan me geen voorspelling meer herinneren maar ik weet wel dat ik het altijd heel spannend vond als mijn oma die kaarten erbij haalde.

Ik groeide op als enige niet-gelovige meisje tussen allemaal christelijke buurtgenootjes. Er werd mij vaak gevraagd of ik ook geloofde en ik antwoordde dan altijd: ‘Ik weet het niet’. En eigenlijk denk ik er nu nog steeds zo over. Ik begrijp nog steeds alle onenigheid niet tussen geloven onderling, zou toch fijn zijn als ze zich meer met de overeenkomsten dan met de verschillen bezig zouden houden.

Mijn hele jeugd ging mijn spirituele belangstelling niet veel verder dan boeken lezen over astrologie, I Tjing en handlijnkunde. Met healing kwam ik pas voor het eerst in aanraking toen ik meespeelde in een show en een blessure aan mijn knie had. Eén van de spelers kon Reiki, hij legde zijn hand op mijn knie en nadat het eerst heel warm werd trok de pijn vrij snel weg. Het was een ervaring die ik onthield maar waar ik nog niet meteen zelf iets mee hoefde te doen.

De jaren daarna had ik als danser een paar blessures die steeds maar weer terug bleven komen, niet zo ernstig dat ik niks meer kon, wel heel lastig omdat het bijna altijd pijn deed en ik had gemerkt dat ik door yoga minder last kreeg van die klachten. Dus ik besloot om de docentenopleiding Poweryoga bij Tonnie Goes in Montfoort te gaan doen. Ik kwam mezelf heel erg tegen tijdens die opleiding en het lesgeven maar ik merkte ook dat ik steeds beter in mijn lijf kwam te zitten en alle lichamelijke klachten die ik had volledig verdwenen door de yoga.

Ik ben steeds meer boeken gaan lezen over yoga maar ook de Bhagavad Gita, de yoga sutra’s van Patanyali en boeken over Chi/Ki, ayurveda etc. Hiernaast ben ik ook altijd geïnteresseerd geweest in psychologie en met name het menselijk brein, daarover las ik ook allerlei wetenschappelijke boeken.

Bij de NLP academie heb ik de NLP practitioner en master practitioner gedaan en dit heeft me zeker geholpen in mijn persoonlijke ontwikkeling maar vooral bij het werken met groepen.

Ingeborg Franx in Uitgeest heeft mij de Reiki I en II inwijdingen gegeven. Bijzondere dagen en bijzondere ervaringen. Ik merkte dat ik blijkbaar toch veel aanvoelde en besloot de opleiding tot professioneel aurahealer in het Nederlof Centrum in Amsterdam te gaan doen. Mijn ontwikkeling is vanaf toen heel snel gegaan.

Met Reiki wilde ik ook verder maar ik kreeg ineens het gevoel dat ik dat niet in Nederland moest doen. Op een gegeven moment kwam Schotland in mijn hoofd en na een zoektocht op internet kwam ik uit bij Lorna McLean in Glasgow. Ik heb daar een heerlijke, bijzondere tijd gehad en daar mijn Reiki Master inwijdingen ontvangen.

Inmiddels heb ik zelf verschillende mensen een inwijding gegeven en naast bijzondere dagen hoor ik ook steeds de positieve verhalen over wat een verrijking Reiki voor hen is.

Naast Reiki heb ik ook een studie tot professioneel aurahealer gevolgd bij het Nederlof Centrum in Amsterdam bij Bas Buis en Sunny Nederlof. Tijdens deze studie heb ik geleerd hoe ik healing kan inzetten in individuele behandelingen maar ook bij groepen en mijn eigen spirituele ontwikkeling is ook in een sneltreinvaart gegaan. Zo heb ik hier kennisgemaakt met aura- en chakrahealing maar ook met diverse shamanistische technieken en zelfs mediumschap. Ook heb ik me verder verdiept in voeding en gezondheid.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s